Logo

De acht kwartfinalisten van de Europese Champions League zijn sinds dit weekend bekend. De drie Duitsem teams hebben zich alvast geplaatst, met Düsseldorf op kop. De Duitse veelvraat bleef als enige team volledig ingeslagen.

Het team rond Timo Boll gaf tijdens de groepsfase weinig weg. Het won als enige club haar zes wedstrijden en verloor amper drie individuele duels in groep D. Naast Düsseldorf plaatsten ook Saarbrücken (winnaar groep C) en Ochsenhausen (tweede in groep A) zich als Duits team voor de volgende ronde.

Favoriet Orenburg wist haar eerste vijf wedstrijden in groep A te winnen, maar gaf er in het laatste duel tegen het Deense Roskilde de brui aan. Alexey Smirnov kon nog logisch de eer redden tegen de Nederlander Ewout Oostwouder, maar kreeg verder geen hulp van invallers Ivonin en Kuzmin. Een invloed op de stand had dat niet: Orenburg gaat naar de kwartfinales met een punt voorsprong op Ochsenhausen, Roskilde eindigt vierde.

In groep B verloor het Franse Pontoise-Cergy - in tegenstelling tot in de eigen competitie - slechts een duel. UMMC kon de Fransen in eigen huis verslaan in het voorlaatste duel, maar grijpt toch naast de kwartfinale omdat het in de onderlinge wedstrijden - waaronder het rechtstreekse duel op de laatste speeldag - met het Zweedse Eslovs Ai aan het kortste eind trekt.

Saarbrücken won de spannende poule C. Het eindigde met evenveel punten als Hennebont, maar scoorde onderling iets beter. Het Poolse Bogoria Grodzisk volgt op amper één punt.

De laatste kwartfinalist is het Franse Chartres. Zij werden eerder makkelijk tweede na Düsseldorf in groep 2 met drie punten voorsprong op nummer drie.

 

Niet alleen de eerste twee plaatsen zijn belangrijk in de groepsfase van de Champions League, ook de derde plaats betekent Europese overwintering. Angers, UMMC, Bogoria Grodzisk en Walter Wels komen na de winter uit in de ETTU Cup en zijn bijgevolg mogelijke tegenstanders voor Logis Oudergem.