Logo

De Europese Champions League bij de dames bracht in de kwalificatiefase nauwelijks verrassingen met zich mee. Enkel het Turkse Bursa presteerde als vierde reekshoofd onder de verwachtingen.

Op hun teamlijst prijkte immers de Singaporese Yu Mengyu, de nummer 16 van de wereld bij het afsluiten van de inschrijvingen, maar in de praktijk trad zij nooit aan. Reservekopvrouw Hu Melek werd dan weer stelselmatig op de derde plek opgesteld, waardoor een derde plaats in groep C toch niet zo onlogisch is. Het Franse Grand-Quevilly profiteert van deze situatie met een tweede plek na Szekszard.

Topfavoriet Berlin Eastside liet in groep A nauwelijks iets liggen: slechts twee individuele duels gingen verloren. Saint-Quentin werd logisch tweede. In groep D moest de Poolse uitdager Tarnobrzeg wel eens de duimen leggen. Het prijkt niettemin op de eerste plaats voor Metz, dat weliswaar evenveel punten behaalde.

In groep B werd de Spaanse groepsfavoriet in extremis voorbijgestoken door voormalig Europees kampioen AG Linz, dat uiteindelijk toch kon rekenen op haar kopvrouw Liu Jia om de groepszege binnen te halen.