Logo

Eerste Russische titel in Champions League voor Samsonov, Ovtcharov en Smirnov

Orenburg is de eerste Russische winnaar van de Europese Champions League tafeltennis. In een dubbele finale versloeg het de landgenoten van UMMC Ekatarinburg met 0-3 en 3-2.

 

Orenburg, verliezend finalist tegen Düsseldorf vorig jaar, legde de basis voor haar eerste titel in de heenwedstrijd, toen het met 0-3 won van UMMC. Met een setstand van 9-2 leek Ekatarinaburg voor de derde maal uitgeteld in de Champions League. Tegen Levallois en Saarbrücken wist het een dergelijke nederlaag echter wel telkens om te zetten in een ticket voor de volgende ronde.

Op bezoek bij de aartsrivalen van Orenburg, met zowaar drie ex-spelers van La Villette Charleroi (Samsonov, Smirnov en Ovtcharov), was het na de eerste wedstrijd meteen gedaan. De verdedigende Chinees Hou Yingchao leek nochtans goed op weg om een nieuw mirakel te schrijven. Na twee sets stond hij zowaar 0-2 én 1-7 voor tegen "Mr. Champions League" Vladimir Samsonov. Met agressief spel wist die echter zijn vertrouwen terug te winnen en acht punten op rij te scoren. De bezoeker had geen antwoord meer en het thuispubliek kon na amper een wedstrijd de titel al vieren.

Aangezien Dimitrij Ovtcharov nadien ongeslagen bleef tegen Shibaev en diezelfde Hou bleef de zege thuis. Samsonov moest nog wel zijn meerdere erkennen in Shibaev, terwijl Michael Maze de betere was van Alexey Smirnov.