Logo

UMMC wist eerder 3-0 uitnederlaag recht te zetten in eigen zaal

Het Duitse Saarbrücken heeft een gigantische stap gezet naar de finale van de Europese Champions League. Thuis won het met 3-0 van UMMC.

 

Een echte garantie is een dergelijke zege (9-5 voordeel in sets) niet, want de Russen uit Ekatarinaburg hebben in de kwartfinale een identieke situatie tegen Levallois thuis nog rechtgezet. Bastian Steger wist een 0-1 en 1-2 tussenstand in sets in de openingswedstrijd tegen Shibaev telkens recht te zetten. De Portugees Joao Monteiro bracht de thuisploeg een tweede zege door de verdedigende Chinees Hou in vier sets opzij te zetten. In een denderende derde wedstrijd wist Bojan Tokic in de belle de Deen Michael Maze te verslaan.

Orenburg heeft op dit moment de beste papieren om Saarbrücken van de titel te houden. In een bijzonder gesloten wedstrijd in Chartres wisten Dimitrij Ovtcharov, Vladimir Samsonov en Alexei Smirnov de Fransen een allereerste nederlaag aan te smeren dit seizoen. Met drie belles, waarvan twee in het voordeel van de Russen, kon de wedstrijd werkelijk alle kanten opgaan.

Dit weekend staan de terugwedstrijden reeds op het programma.