Logo

UMMC Ekatarinaburg weet 0-3 achterstand thuis recht te zetten

De kogel is door de kerk: een Russische club volgt Borussia Düsseldorf op als winnaar van de Champions League. Orenburg en UMMC zullen dat onderling uitmaken in de maand mei.

 

Na de uitschakeling van Borussia Düsseldorf, dat geteisterd werd door kwetsuren, was Orenburg de grootste favoriet om de Duitsers op te volgen. De verliezend finalist van vorig jaar, met Dimitrij Ovtcharov, Vladimir Samsonov en Alexey Smirnov in haar rangen, wist na de heenpartij ook de terugwedstrijd in eigen huis met 3-2 te winnen van het Franse Chartres.

Dat UMMC de tegenstander wordt is een huzarenstukje te noemen. Het Duitse Saarbrücken had in eigen huis immers met 3-0 gewonnen. Wat in de kwartfinale kan, moet ook in de halve finale lukken, dachten ze in Ekatarinaburg. En waarachtig, de stunt tegen Levallois werd opnieuw uitgehaald. Thuis wist UMMC ook met 3-0 te winnen, maar ze verloren minder sets dan hun tegenstander met een finale als gevolg.

Bojan Tokic kon de finale nochtans veilig stellen voor de Duitsers met drie matchballen tegen Shibaev, maar slaagde er niet in ze te verzilveren. De Deen Michael Maze (foto) toonde dan weer klaar te zijn voor het WK met een 3-0-zege (11-9, 11-9, 11-9) tegen de Duitse kampioen Bastian Steger.

De Russische teams kijken elkaar in de ogen in het eerste en derde weekend van mei. De winnaar van de heen- en terugwedstrijd mag zich dan de nieuwe Europese kampioen in clubverband noemen.