Logo

De halve finalisten van de Europese Champions League zijn gekend. Onder hen twee Duitse teams, maar zij moesten zich in hun terugwedstrijd reppen om het ticket veilig te stellen.

Titelkandidaat Borussia Düsseldorf moest in eigen huis een 2-3 achterstand ophalen tegen de landgenoten van Liebherr Ochsenhausen. Het deed daarvoor beroep op de volledige equipe, waarbij Timo Boll (foto) het eerste duel won van Hugo Calderano. Ochsenhausen spartelde nog even tegen dankzij de zege van Simon Gauzy op Anton Källberg. Nadien was het echter over en uit voor de bezoekers. Kristian Karlsson verloor op plaats drie geen enkele set. Stefan Fegerl moest een geblesseerde Boll vervangen en deed dat met verve door de Fransman Gauzy na een thriller van vier sets opzij te zetten.

Saarbrücken leek na de heenwedstrijd op rozen te zitten (3-1 op bezoek bij Chartres) maar dat was buiten de Fransen gerekend. Het werd nog een spannend duel waarin Chartres een 1-2 voorsprong wist op te bouwen met zeges van Robert Gardos en Par Gerell. De Sloveen Bojan Tokic hield tussendoor zijn team nog in de race. Thuisspeler Patrick Baum stelde de kwalificatie veilig door in het vierde duel Joao Monteiro opzij te zetten, maar de zege ging uiteindelijk toch naar de bezoekers met een tweede overwinning van Gardos.

Het onderlinge Franse duel werd gewonnen door Pontoise-Cergy. De Franse landskampioen trok twee maal aan het langste eind in het duel tegen Hennebont. Titelfavoriet Orenburg is uiteraard ook van de partij. Zij wonnen twee maal met 3-1 van het Zweedse Eslovs Ai.