Logo

Gazprom Orenburg en Borussia Düsseldorf hebben een bijzonder goede uitgangspositie verworven in de heenwedstrijden van de Europese Champions League. Beiden wonnen hun wedstrijd ruim op verplaatsing.

De Duitsers wisten bij Pontoise-Cergy zowaar een 0-3 overwinning te boeken. Het verloor slechts vier sets, waardoor het Franse team bijzonder zwaar moet uithalen wil het Timo Boll, Stefan Fegerl en Kristian Karlsson alsnog uitschakelen. 

Orenburg heeft in Rusland iets minder marge, maar ook hier moet de 1-3 overwinning op bezoek bij Saarbrücken ruim voldoende zijn om de finale te bereiken. Dimitrij Ovtcharov verloor verrassend genoeg zijn eerste duel van de avond tegen de Portugees Tiago Apolonia. Teamgenoten Jun Mizutani en Vladimir Samsonov gaven nadien samen slechts drie sets prijs.

Dan valt de spanning bij de dames meer te snijden. AG Linz gaf in haar thuiswedstrijd nauwelijks een duimbreed toe aan titelverdediger en -favoriet Berlin Eastside. De Duitsers trokken uiteindelijk pas de zege naar zich toe na het vijfde individuele duel. Het Poolse Tarnobrzeg heeft dan een licht betere uitgangspositie afgedwongen op bezoek in Hongarije. Het won met 1-3 van Szekszard.