Logo

Saarbrücken ook in de Champions League sterk aanwezig

Het voorbije weekend werden de terugwedstrijden van de kwartfinales in de Europese Champions League gespeeld. Het Russische UMMC werd in de heenronde zwaar verrast door de Franse landskampioen Levallois maar wist thuis een uitzichtloze sitautie alsnog om te buigen in een kwalificatie.

 

De Russen, met Michael Maze (foto) en Alexander Shibaev in hun rangen, wisten in Frankrijk amper zes sets te winnen. Ze stonden thuis met de rug tegen de muur: er mocht geen enkele wedstrijd verloren worden en liefst zelfs maximum vijf sets. In de eerste wedstrijd ging het al bijna mis. Alexander Shibaev wist gelukkig voor UMMC Emannuel Lebesson alsnog in de belle te verslaan. Als HouYingchao zich in vier sets eerder vlot voorbij Chuang Chih-Yuan slaat lijkt een stunt in de maak. De Deen Michael Maze als derde man is immers een krachtig wapen. Dat bleek ook: hij versloeg Igor Rubtsov in drie sets en bezorgde Ekatarinaburg een ticket voor de halve finale.

Het tweede Franse team, Chartres, veroverde in Polen een 0-3 voorsprong. Deze kwam even in gevaar toen Par Gerell in de belle verloor van Daniel Gorak. Robert Gardos bracht de deelname aan de volgende ronde in veiligheid dankzij een 3-0 zege tegen Wang Zeng Yi, waarna de veer bij Bogoria was gebroken.

Het enige overlevende Duitse team, huidig leider in de Bundesliga Saarbrücken, ging met een iets of wat comfortabele 3-1 voorsprong naar Oostenrijk. Toen bleek dat Werner Schlager wegens ziekte niet kon aantreden leek de wedstrijd al gespeeld. Chen Weixing startte niettemin gretig tegen de Portugees Monteiro, die echter in vier sets de betere was. Bastian Steger had meer moeite met Stefan Fegerl, maar trok in de belle met het kleinste verschil aan het langste eind. Saarbrücken dus eveneens in de halve finales.

Titelfavoriet Orenburg wist bij het Franse Pontoise een 1-3 overwinning te boeken in de heenronde. Thuis gingen de Russen slechts met 3-2 voorbij de Fransen, die landgenoot Adrien Mattenet niet opstelden. Marcos Freitas kende individueel een schitterende avond met zeges tegen zowel Smirnov als Ovtcharov.