Logo

Saarbrücken, Chartres en Orenburg met een been in de halve finales

 

Het Franse Levallois heeft een bijzonder goede prestatie neergezet tijdens de kwartfinales van de Europese Champions League door titel-outsider UMMC thuis met 3-0 te verslaan.

 

De Russen zijn samen met Orenburg de favoriet voor de titel, na de onverwachte uitschakeling van titelverdediger Borussia Düsseldorf. Die reputatie hebben ze vrijdagavond alvast niet kunnen waarmaken op bezoek bij de Franse landskampioen Levallois. Maze begon nochtans sterk met een 0-11 setzege tegen Igor Rubtsov, moest met drie verloren sets (11-8) toch in het zand bijten. Christophe Legout leverde een sterke prestatie neer door de Chinees Hou Yingchao te verslaan. De Fransman is de eerste die daarin slaagt in dit seizoen. De Taïwanees Chuang Chih-Yuan, om tactische redenen op de derde plaats gezet door coach Patrick Chila, maakte de monsterscore compleet met een zege op Alexander Shibaev.

Ook Saarbrücken wist een stuntzege te boeken. De ongeslagen Bastian Steger voerde zijn team naar de overwinning tegen het Oostenrijkse Niederösttereich. Chen Weixing scoorde voor de bezoekers, maar Joao Monteiro was de betere van Habesohn en scoorde het derde punt.

Titelfavoriet Orenburg deed wel wat van haar werd verwacht: winnen op bezoek bij het Franse Pontoise-Cergy. Marcos Freitas kon bij de thuisploeg Vladimir Samsonov verrassen in de tweede wedstrijd, maar Mattenet en Flore kwamen te kort tegen Ovtcharov en Smirnov.

De vierde winnaar van dit weekend was het Franse Chartres. De winnaar in de groep met La Villette Charleroi ging met 0-3 winnen in het Poolse Bogoria. Met slechts vier verloren sets zijn zij nog het meest zekere van de halve finales.

 

Bij de dames zijn slechts vier overlevenden uit de poules. Daar blijft de spanning voor de eindstrijd echter te snijden met niptere zeges van het Oostenrijkse Strock (2-3 bij de landgenoten uit Froschberg) en de Duitse ETTU Cup-finalist Eastside Berlin (1-3 bij het Hongaarse Budaorsi).