Logo

La Villette Charleroi boekt eerste zege in Champions League

Het Duitse Saarbrücken had zich de opening van haar nieuwe speelhal wellicht anders voorgesteld. De ongeslagen leider in de Duitse Bundesliga verloor onverwacht van de staartploeg in de "poule des doods": La Villette Charleroi.

Vooraf had ook Jean-Michel Saive reden tot feesten: hij werd donderdag 42 jaar. Hij voelde dat de tijd rijp was voor een overwinning en dat de sleutel zou liggen bij een dubbele winst van Wang Jian Jun.

De Chinees maakte de verwachtingen van zijn coach waar: hij versloeg zowel Bojan Tokic als Bastian Steger, de kopman van de Duitse formatie. Jean-Michel Saive zorgde met winst in de vijfde en beslissende partij van de avond tegen de Sloveen Tokic voor het verlossende derde punt. Bastian Steger bleek in de openingswedstrijd te sterk voor de speler-coach van de Belgische landskampioen. Kou Lei kon na zijn zege in Zagreb geen tweede scalp aan zijn Champions League-palmares voegen: de Portugees Joao Monteiro bleek een maatje te groot.

Door de zege behouden de Karolingers zicht op een Europese overwintering. Met vijf punten uit vier wedstrijden hebben ze Zagreb ingehaald, dat gisteren thuis nipt verloor van Chartres. De Fransen zijn dankzij hun ongeslagen status en acht punten al zeker van een ticket voor de kwartfinales. Saarbrücken volgt op twee punten van de leider, een meer dan Dr. CASL en La Villette.

Saarbrücken - La Villette Charleroi 2 - 3
Bastian STEGER - Jean-Michel SAIVE 3 - 0 7, 8, 9
Bojan TOKIC - WANG Jian Jun 0 - 3 -5, -7, -8
Joao MONTEIRO - KOU Lei 3 - 1 4, -9, 9, 8
Bastian STEGER - WANG Jian Jun 2 - 3 9, -12, -7, 4, -3
Bojan TOKIC - Jean-Michel SAIVE 2 - 3 9, -7, 9, -8, -10