Logo

La Villette Charleroi heeft haar eerste groepswedstrijd in de Champions League thuis verloren.

De Carolo's waren gastheer voor het Duitse Saarbrücken. Op papier is La Villette het zwakke broertje in de ploeg, maar toch hopen ze niet als laatste te eindigen in groep C.

Wang Jian Jun opende sterktegen Bojan Tokic (ITTF-48) en nam makkelijk afstand van de Sloveen. De Duitse kopman Bastian Steger (ITTF-20) bracht de Duitsers langszij met een duidelijke 1-3 zege tegen Jean-Michel Saive (ITTF-40).

Nieuwkomer bij Charleroi, Kou Lei (ITTF-130) debuteerde sterk tegen de Portugees Joao Monteir (ITTF-74). In een thriller van formaat is het echter de Portugees die aan het langste eind trekt. Coach Saive becommentarieert: "Kou Lei heeft goed gespeeld tijdens zijn eerste thuiswedstrijd, maar forceerde soms te snel door de zenuwen."

Wang Jian Jun doet er in zijn tweede wedstrijd van de avond alles aan om Charleroi in de race te houden, maar moet uiteindelijk nipt de duimen leggen tegen een bijzonder sterk spelende Steger.

Jean-Michel Saive: "Er waren vandaag zeker mogelijkheden, maar Steger was, vooral vanuit zijn rughand, fenomenaal. Gezien de nieuwe omstandigheden voor de club is een tweede plaats moeilijk haalbaar. We hopen wel minstens derde te worden en verder te kunnen spelen in de ETTU Cup.

La Villette Charleroi - Saarbrücken 1 - 3
WANG Jian Jun - Bojan TOKIC 3 - 0 4, 8, 8
Jean-Michel SAIVE - Bastian STEGER 1 - 3 8, -5, -6, -3
KOU Lei - Joao MONTEIRO 2 - 3 9, -9, -10, 9, -11
WANG Jian Jun - Bastian STEGER 2 - 3 12, -3, -11, 8, -8