Logo

Mogelijk twee Belgen tegenover elkaar op openingsspeeldag.

Het is bijna zover. Op donderdag 1 september openen vice-kampioen Orenburg en het Duitse Grenzau het nieuwe Champions League seizoen. Na de economische crisis van vorig seizoen, is de belangrijkste Europese Bekercompetitie weer volledig gevuld met 16 ploegen.

La Villette Charleroi is een underdog in poule C. Het opent vrijdagavond in de Spiroudôme tegen het Duitse Saarbrücken. Daarmee staan meteen twee Belgen tegenover elkaar. Cedric Nuytinck zal immers aanwezig zijn voor het Duitse team om, indien nodig, in te vallen. Charleroi zelf doet uiteraard beroep op speler/coach Jean-Michel Saive, Wang Jian Jun en nieuwkomer Kou Lei. Groepsfavoriet Chartres (Frankrijk) opent thuis tegen het Kroatische Zagreb.

In groep A staat meteen een prachtige affiche geprogrammeerd tussen titelverdediger Borussia Düsseldorf (Boll, Süss en Baum) en het Oostenrijkse Niederösterreich, dat in het verleden meermaals de halve finale en finale wist te halen met Werner Schlager en Cheng Weixing. Het Franse Istres, met onder andere de jonge Quentin Robinot in haar gelederen, debuteert op het hoogste niveau met een bezoek bij het Poolse Bogoria.

UMMC is de te kloppen ploeg in groep B. De Russen zullen ongetwijfeld beter willen doen dan vorig seizoen, toen het team verrassend slecht aan het seizoen begon. Het Franse Pontoise is de eerste bezoeker in Ekatarinaburg, dat later nog Ochsenhausen zal ontmoeten. De Duitsers worden dit seizoen uitgerekend gecoacht door Dubravko Skoric, vorig jaar nog coach bij groepswinnaar La Villette Charleroi, en kunnen beroep doen op onder andere Andreij Gacina en Tiago Apolonia. Ochsenhausen speelt eerst een thuiswedstrijd tegen het Tsjechische Vrsovice.

De échte opener van het kampioenenbal vindt plaats bij de vice-kampioen van vorig jaar. Het Russische Orenburg ontvangt donderdagavond reeds het Duitse Grenzau. De confrontatie tussen het Franse Levallois en El-Nino, het tweede Tsjechische team in de Champions League, vervolledigen de kalender van de eerste speeldag.

{tab title="Wedstrijdvolgorde"}

Donderdag 1 september

15:00 Orenburg - Grenzau

Vrijdag 2 september

19:00 Bogoria - Istres
19:00 Ochsenhausen - Vrsovice
19:00 Chartres - Zagreb
19:00 Levallois - El Nino
19:30 Düsseldorf - Niederösterreich
20:00 Charleroi - Saarbrücken

Zaterdag 3 september

13:00 Ekatarinaburg - Pontoise-Cergy

{tabs=Poule A}

  • Düsseldorf - Niederösterreich
  • Bogoria - Istres

{tabs=Poule B}

  • Ekatarinaburg - Pontoise-Cergy
  • Ochsenhausen - Vrsovice

{tabs=Poule C}

  • Chartres - Zagreb
  • Charleroi - Saarbrücken

{tabs=Poule D}

  • Orenburg - Grenzau
  • Levallois - El Nino

{/tabs}