Logo

Er hebben zich vijf teams aangemeld voor de Champions League dames.

Voldoende inschrijven voor de ETTU om deze competitie na een jaar onderbreking nieuw leven in te blazen. Het Oostenrijkse Ströck is de favoriet, gevolgd door het Duitse Eastside Berlin (verliezend finalist ETTU Cup), het Oostenrijkse Linz, het Hongaarse Budaörsi en het Kroatische Zagreb. Hoe de competitie met vijf ploegen er uit zal zien, is nog niet bekend gemaakt.

De Turken uit Fenerbahce en het Italiaanse Milaan waren ook verwacht voor het nieuwe Champions League-seizoen, maar bevinden zich niet bij deze clubs. Het Turkse management heeft blijkbaar van deelname afgezien, ondanks een eerdere aankondiging.

Het Nederlandse Li-Ning/Infinity Heerlen ontbreekt ook dit seizoen in de Champions League. De titelverdediger in zowel de Champions League als de ETTU Cup heeft besloten om ook volgend seizoen uit te komen in de ETTU Cup. Het feit dat Heerlen onverwacht geen Nederlands kampioen is geworden heeft niets met de keuze voor de ETTU Cup te maken. "We hebben er vorig seizoen al voor gekozen om niet deel te nemen. Ook dit jaar vinden we dat het organisatorisch en financieel beter is om voor de ETTU Cup te kiezen. Daarnaast is de belasting voor Li Jie en Li Jiao te groot in de Champions League.", aldus teammanager René Daniëls.