Logo

Ondanks verlies in Rusland heeft de Duitse ploeg voor de tiende keer de hoogste Europese titel beet.

Borussia Düsseldorf had de heenwedstrijd thuis met 3-0 gewonnen; vier sets winnen in de terugronde zou voldoende zijn voor een derde opeenvolgende titel.

De openingswedstrijd tussen Vladimir Samsonov en Christian Süss was om te snijden. Een nerveuze Wit-Rus moest de eerste set ruim afgeven aan de Duitser en kon uiteindelijk pas in de belle afstand nemen van zijn tegenstander. De druk voor Gazprom Orenburg groeide, want ze mochten slechts een set meer verliezen.

In de broedersstrijd tussen Dimitrij Ovtcharov en Timo Boll weet de winnaar van de bronzen medaille op het WK in Rotterdam de eerste set te winnen. Dima houdt de thuisploeg nog even in de wedstrijd door set twee binnen te halen. Maar na set drie is het liedje uit voor Orenburg: de bank van Düsseldorf juicht als Boll de verlossende vierde set verovert. Timo Boll wint uiteindelijk de wedstrijd met 1-3.

Zowel de wedstrijd tussen Baum en Smirnov als de klapper tussen Vladimir en Timo wordt voor het publiek gespeeld. Orenburg kan het leed verzachten door beide wedstrijden nog naar zich toe trekken.

Gazprom Orenburg - Borussia Düsseldorf 3 - 1
Vladimir SAMSONOV - Christian SUSS 3 - 2 -3, 9, 5, -8, 9
Dimitrij OVTCHAROV - Timo BOLL 1 - 3 -10, 8, -5, -8
Alexei SMIRNOV - Patrick BAUM 3 - 2 8, -8, 8, -10, 7
Vladimir SAMSONOV - Timo BOLL 3 - 0 7, 10, 7