Logo

In een bijzonder zware wedstrijd gaat La Villette Charleroi zwaar ten onder tegen het Russische Orenburg.

De Spiroudome begint zich stilaan te vullen met vooral goedgeluimde supporters die voor het spektakel komen. De coaches hebben stipt een half uur voor aanvang van de wedstrijd hun opstellingen doorgegeven. Beide teams stellen hun normale trio op in de meest logische volgorde.

Wang Jian Jun - Dimitrij Ovtcharov (0 - 3: -9, -8, -8)

Wang en Ovtcharov openen de heenwedstrijd van de halve finale. De Duitser weet de aanvallen van de thuisspeler goed te counteren terwijl Wang moeite heeft om de Duitser het aanvallen te beletten. Dima loopt al snel twee punten uit (1-3), maar kan niet beletten dat Jian Jun met een netbal terug langszij komt bij 6-6. De snelheid van Ovtcharov blijft echter moordend (7-9) maar met kort spel houdt Wang zich in de set (9-9). De opslag van Ovtcharov beslist echter deze set in het voordeel van de bezoekers.

Bij aanvang van de tweede set weet Jian Jun Wang enkele foutjes te ontlokken bij de Duitser (4-1). Dat belet de bezoeker niet om bij 6-6 terug te komen naast een fameuze misser van een smash van Wang. Op 6-8 hetzelfde verhaal: Jian Jun miskijkt zich volledig op een hoge bal van Dima, die daarna de set rustig kan uitspelen (8-11).

Ook in de derde set weet Wang al vroeg een kloofje te slaan (3-1). Deze keer komt de Duitser reeds bij 4-4 langszij. Op eigen opslag kan Wang opnieuw twee punten uitlopen, maar bij 6-6 (na opnieuw een slag net naast de bal) is het tijd voor een psychologische oppepper van de coach. Bij een eerste slag om de frustraties weg te kloppen moet Dima zich omdraaien, maar daarna speelt de Duitser zijn spelletje verder met twee machtpunten als gevolg. Met een prachtige backhand topspin scoort hij het eerste punt voor de Russische bezoekers.

Jean-Michel Saive - Vladimir Samsonov (0 - 3: -5, -7, -4)

Jean-Michel Saive opent moeilijk tegen Vladimir Samsonov en kijkt snel tegen een 0-5 achterstand aan. Dan pas kan hij een punt pakken doordat Samsonov de bal raakt met de rand van zijn palet. Bij 2-6 scoort Saive zijn eerste echte punt op de aanval. Vladimir laat op geen enkel moment in de eerste set zijn tegenstander in de wedstrijd komen (4-8) en trekt die zonder veel problemen naar zich toe (5-11). De zaal blijft stil...

De Belgische kampioen kan in de tweede set de score openen met drie punten op rij. Het deert Vladi niet, die bij 3-4 het overwicht reeds heeft genomen. Het publiek raakt nauwelijks opgewarmd om haar plaatselijke vedette aan te moedigen (4-6), terwijl Samsonov zijn tegenstander niet de mogelijkheid geeft om terug te komen (7-9) en de set makkelijk uitmaakt.

Ondanks een oproep van de omroeper blijft de zaal behoorlijk stil bij aanvang van de derde set. Het is opnieuw Vladimir Samsonov die de plak voert (1-3). Jean-Mi kan terugkomen tot 3-3 dankzij kleinere foutjes van de Wit-Rus, die verder elke aanval van Saive schijnbaar moeiteloos kan pareren tot Saive het foutje maakt (3-5). Jean-Mi blijft de fouten opstapelen, voornamelijk topspinnen die over tafel gaan (4-8). Saive gaat zelfs even in discussie met de scheidsrechter, wat zijn machteloosheid toont. Zelfs de ijsboer die voorbijrijdt en tot in de zaal te horen is stoort hem. Hij scoort geen enkel punt meer.

Andrej Gacina - Alexey Smirnov (1 - 2: -4, -5, 8, -11)

Ook Gacina kan het tij voor de thuisploeg niet keren. In een mum van tijd kijkt hij tegen een 0-4 achterstand aan. Smirnov's opslagen blijken bovendien nog eens dodelijk te zijn (0-6). Het publiek zwijgt, op één luidruchtige Russische supporter na. Pas bij 1-9 kan het thuispubliek zich eindelijk laten horen. Gacina kan daarna nog drie punten scoren, maar Smirnov maakt de set spectaculair uit.

Ondanks dat de Kroaat het eerste punt van de tweede set scoort, is de overmacht van Smirnov te groot om zelfs maar in de wedstrijd te komen (2-6). Ondanks goed weerwerk kan Gacina de Rus nooit bedreigen. Het wordt 5-11.

In een heel wisselend scoreverloop kan Gacina als eerste  punten scoren (2-0). Daarna springen beide spelers steeds haasje over (2-4; 6-4). Smirnov maakte teveel fouten waardoor Andrej zijn vertrouwen en snelheid hervindt (8-4). Zelfs op de opslagen van Alexey durft hij nu aanvallen (9-5). Het wordt beloond met vier setballen, maar Villette moet wachten op de derde om haar eerste set van deze namiddag binnen te halen.

Voor het eerst deze avond hoor je het publiek echt, als Gacina ook in de vierde set het eerste punt scoort. Beide spelers verwennen daarna het publiek met snelle aanvallende balwisselingen die de score dicht bij elkaar houden (4-4). Beide spelers proberen elkaar het aanvallen te beletten door kort achter het net te spelen, maar ook daar kan niemand het verschil maken (6-6). Dan neemt de bezoeker terug het voortouw en duwt hij Gacina in de verdediging (7-9). Een netbal betekent drie wedstrijdpunten voor Orenburg. Gacina kan de eerste redden, Smirnov speelt zijn volgende opslag naast de tafel. De Russische coach reageert met een time-out. Het geeft het thuispubliek vooral de mogelijkheid haar speler aan te moedigen. Met een moeilijke opslag brengt Smirnov zichzelf in de problemen (10-10). Gacina daarentegen stoomt verder en verovert een setpunt; Smirnov pareert met een goede service en aanval. Gacina mist een aanval door een snelle counter van Smirnov, die zijn vierde wedstrijdpunt te pakken heeft. Hij duwt Gacina in de verdediging en lokt de fout uit.