Logo

Morgen speelt La Villette Charleroi haar elfde opeenvolgende halve finale in de Europese Champions League tafeltennis. Het krijgt dan het Russische Orenburg op bezoek.

Dat La Villette dit jaar de halve finales haalt is op zich al een bijzonder groot succes voor de club. De Belgische formatie rond Jean-Michel Saive was bij aanvang van de competitie namelijk de 13de sterkste ploeg op 14 deelnemers aan de competitie. De zwakke prestaties van UMMC in de groepsfase enerzijds en de nooit aflatende vechtlust van de Belgische landskampioen anderzijds hebben in een financieel en psychologisch moeilijk seizoen het onhaalbare toch mogelijk gemaakt. Het Europees avontuur voor Saive, Wang Jian Jun en Andrei Gacina kan dus eigenlijk niet meer stuk.

Voor La Villette is de halve finale bovendien een sportieve en publiekstrekkende voltreffer. Orenburg is dit seizoen op papier niet alleen het sterkste team in de Champions League. De Russische club herbergt maar liefst drie geliefde ex-spelers van La Villette met niet in het minst de Wit-Rus Vladimir Samsonov. Hij wordt geflankeerd door de Rus Alexei Smirnov en de door La Villette uitgeleende Duitser Dimitrij Ovtcharov. Voor de supporters van de Carolo's dus dé kans om hun voormalige spelers nog eens aan het werk te zien in de Spiroudôme.

De wedstrijd wordt uitzonderlijk op zondag gespeeld en heeft met een aanvangsuur om 15 uur het aantrekkelijke karakter van een namiddagje uit. Kan je toch niet aanwezig zijn, dan hoef je je zeker geen zorgen te maken. Tafeltennisactua.be is, in samenwerking met tafeltennis.nu, aanwezig om je op de hoogte te houden van de wedstrijd.