Logo

La Villette Charleroi heeft een moeilijke situatie goed rechtgetrokken in de Spiroudome.

Voor de elfde keer op rij behoort de Belgische landskampioen bij de beste vier clubs van Europa. Geen sinecure dit jaar: La Villette was bij aanvang van de competitie de 13de sterkste ploeg op 14 ploegen. Saive en co. lieten echter van meet af aan duidelijk merken dat er, ondanks de relatieve zwakte, met haar rekening moest gehouden worden.

Angers is in de kwartfinale het kind van de rekening. Het kon een 3-1 voorsprong niet vasthouden in de Spiroudôme.

Wang opende met een zeer solide overwinning tegen zijn voormalige landgenoot He Zhi Wen. Het werd een duidelijke 3-0 overwinning, maar hij moest voor elke set knokken en zijn Spaanse tegenstander boog telkens met het kleinste verschil.

Jean-Michel Saive, in zijn beste form sinds lang, opende bijzonder sterk tegen zijn Griekse verdedigende tegenstander, maar verloor in set drie en vier de greep op de wedstrijd. De belle begon rampzalig voor de Belgische kampioen, maar dankzij zijn vechtlust wist hij een bijna hopeloze achterstand alsnog om te zetten in winst.

Na de pauze stond geen maat op Andrej Gacina. De Kroatische kampioen versloeg zijn Franse tegenstander, Michel Martinez, genadeloos met 3-0.

La Villette Charleroi dus opnieuw naar de halve finales, waar het een moeilijke opdracht wacht tegen het Russische Orenburg. De ploeg van Dimitrij Ovtcharov, gehuurd van de Karolingers, won deze middag met 3-0 van het Duitse Ochsenhausen. Naast Ovtcharov maken nog enkele andere vertrouwde gezichten hun herintrede in de Spiroudome. Bij de Russische titelverdediger spelen namelijk ook Vladimir Samsonov en Alexey Smirnov, beiden ex-spelers van La Villette.

De Henegouwse ploeg heeft haar trouwe supporters via Villette Mag', het clubmagazine, overigens gerust gesteld. Ook volgend jaar zal de club uitkomen in de Europese competitie. Of dit in de Champions League, dan wel de ETTU Cup zal zijn, valt niet te ontcijferen.

Charleroi - Angers 3 - 0
WANG Jian Jun - HE Zhi Wen 3 - 0 9, 9, 10
Jean-Michel SAIVE - Panagiotis GIONIS 3 - 2 7, 7, -9, -9, 9
Andrej GACINA - Michel MARTINEZ 3 - 0 6, 5, 6