Logo

Andrej Gacina verovert in een eerder makkelijke wedstrijd het beslissende derde punt voor La Villette.

Martinez was in de heenwedstrijd nog in de belle de betere van Saive en toont tijdens de opwarming een heel gemotiveerde indruk. Gacina, in januari ook als derde speler opgesteld, verloor toen van de moeilijk te bespelen He Zhi Wen.

Set 1

In de eerste bijzonder aantrekkelijke set houden beide spelers elkaar in evenwicht met aanvallend spel. Het is thuisspeler Gacina die bij 7-5 een eerste kloofje kan slaan. Martinez bezwijkt onder de druk en maakt twee fouten op rij (9-5). Voldoende voor de Kroaat om de set naar zich toe te trekken (11-6).

Set 2

Andrej Gacina speelt bij aanvang van de tweede set bijzonder scherp en staat in een mum van tijd 7-1 voor met aanvallen die zijn tegenstander op het verkeerde been zetten. Martinez probeert nog, maar moet deze set op zijn buik schrijven (11-5).

Set 3

De Kroaat gaat op zijn elan door in de derde set en bij een 4-1 voorsprong neemt Martinez een time-out. Blijkbaar een vast ritueel bij de Franse ploeg. Het baat Michel Martinez weinig (7-2). Gacina laat geen kans onbenut en moet slechts een derde punt toestaan door een netbal van zijn tegenstander (9-3). Dan pas weet de Fransman enkele punten op rij te maken (9-5). Op eigen opslag kan de Kroaat 5 wedstrijdpunten veroveren, maar hij mist de eerste. Martinez slaat zijn eerste aanval op de tweede wedstrijdbal over tafel en La Villette Charleroi plaatst zich voor de kwartfinales.