Logo

La Villette Charleroi heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden in de Champions League. Op bezoek bij Levallois moest het nipt met 2-3 de duimen leggen.

Door dit verlies moet Villette Levallois naast zich dulden aan kop van groep B. Dankzij de 3-0-thuiszege in de openingswedstrijd staat Villette wel licht in het voordeel op de Franse kampioen.

Gacina kende een moeilijke start tegen de jonge Simon Gauzy met 11-5 en 12-10 setverlies als gevolg. Gacina vocht zich echter terug in de wedstrijd (9-11 en 6-11) en kon in de belle goed mee tot 6-6. Gauzy pakte daarna echter 5 punten en bracht de thuisploeg op voorsprong.

Chuang opende sterk tegen Jian Jun Wang met 4 punten op rij. Een kloof die de speler van Charleroi niet meer kon dichten (11-5). Wang startte goed in de tweede set en kon enkele punten uitlopen op Chuang. Net voldoende om de tweede set met 9-11 te winnen. Wang heeft de smaak te pakken en kan Chuang opnieuw verslaan in de derde set (5-11).  Wang, helemaal op dreef, zette Chuang in de vierde set zelfs op een 0-6 achterstand. Dat bleek niet voldoende om Villette vlot langszij te brengen want Chuang zette een 6-10 achterstand nog om in een 11-10 voorsprong. Wang kon de situatie alsnog in zijn voordeel beslechten.

Ook Saive had het moeilijk om in Frankrijk aan de slag te gaan. Lebesson kwam 9-5 voor. Met Saive heb je, nog meer dan bij andere spelers, pas gewonnen als de set echt binnen is. Lebesson lukt het bij 11-9. Alhoewel Saive in set twee een voorsprong kon afdwingen, was het toch de thuisspeler die de set met 11-7 won. In set 3 wist Saive een 4-8 voorsprong uit te bouwen. Voldoende voor de eerste setwinst van Saive deze avond (6-11). Na een derde setwinst van Lebesson (11-6) stond de thuisploeg opnieuw voor met slechts 1 punt van winst.

Wang bracht de Carolo's opnieuw langszij dankzij winst tegen Simon Gauzy. Gauzy kon dan wel geen set winnen, maar kon Wang wel tot het uiterste drijven met 9-11 en 10-12 in de tweede en derde set.

Bij een 2-2 tussenstand ligt de druk, net als vorige keer, bij Gacina om Villette de winst te gunnen. Chuang wist een felbevochten eerste set thuis te houden (12-10) en trok meteen de lijn door in de tweede set (11-5). Gacina kon in de derde set langer bijblijven, maar bij 8-8 kon Chuang de wedstrijd beslissen (11-8).

Levallois - Villette (3 - 2)

• Simon Gauzy - Andrei Gacina (3 - 2: 5, 10, -9, -6, 6)
  • Chuang C. - Wang Jianjun (1 - 3: 5, -9, -5, -11)
  • Emannuel Lebesson - Jean-Michel Saive (3 - 1: 9, 7, -6, 6)
  • Simon Gauzy - Wang Jianjun (0 - 3: -7, -9, -10)
  • Chuang C. - Andrei Gacina (3 - 0: 10, 5, 8)