Logo

De derde speeldag van de Champions League 2010-2011 is zo goed als achter de rug. Niet alleen La Villette Charleroi kon verrassend extra punten pakken.

Groep A

Titeluitdager Orenburg was in deze poule van 3 vrij op deze speeldag. De koploper van groep A had niks te vrezen na twee winstwedstrijden. Voor Grenzau en Hennebont stond er wel veel op het spel: de tweede plaats en dus kwalificatie voor de kwartfinales. Hennebont stond er het beste voor: op papier het sterkste team én thuisvoordeel. Maar sport blijft sport. Grenzau kwam, zag en overwon de Fransen met 1-3 en kan dus vrij comfortabel uitkijken naar de terugwedstrijd.

Groep B

La Villette Charleroi was thuis, bijzonder nipt, de betere van UMMC Ekatarinaburg ondanks een 2-0 voorsprong. Het was Gacina die de zege thuis hield met een bijzonder knappe overwinning op Chen Qi (ITTF-15) en een bijzonder nipte overwinning in de laatste wedstrijd tegen Shibaev. Wang opende de score tegen dezelfde Rus, maar moest zich later in de wedstrijd neerleggen bij de supprematie van Qi. Tussendoor verloor Saive de vijfsetter van vormalig ploeggenoot Primorac.

Frans kampioen Levallois had het thuis niet onder de markt tegen het Duitse Fulda. Ook hier moesten alle 5 de wedstrijden gespeeld worden. Uiteindelijk kon de thuisploeg, dankzij een sterke Lebesson, de zege en tweede plaats thuis houden. De Duitsers verliezen hun 3de partij op rij.

Groep C

Roskilde, 14de en de op papier minst sterke ploeg in de Champions League van dit seizoen, ontving thuis het 4de gerangschikte Ochsenhausen uit Duitsland. Ochsenhausen moest aantreden zonder hun kopman Kishikawa, die nog in de Verenigde Arabische Emiraten zat voor de wereldbeker voor landenteams. Niettemin was het, op de eerste wedstrijd na, een makkelijke overwinning voor de Duitse bezoekers (0-3)

De wedstrijd tussen Niederösterreich en Pontoise werd uitgesteld tot 6 november 2010.

Groep D

Net als Orenburg, heeft titelverdediger Düsseldorf deze speelweek vrij. Na twee winstmatchen op Angers en het Tsjechische El Nino hoefden ook zij zich geen zorgen te maken over hun koppositie. Nieuwkomer El Nino maakte van de gelegenheid wel gebruik om zich zo goed als zeker te kwalificeren voor de kwartfinales door verrassend het Franse Angers in eigen huis te verslaan met 0-3.