Logo

Vanavond speelt Villette haar derde wedstrijd in groep B van de Champions League. Thuis, in de Spiroudôme, ontvangen de Carolo's het Russische UMMC uit Ekatarinaburg.

Vorig jaar wist Villette haar Russische tegenstander in twee wedstrijden te verslaan tijdens de kwartfinales van de Champions League 2009-2010. In Rusland werd de basis gelegd dankzij een droge 0-3 zege. Thuis werd de kwalificatie snel geregeld door Wang. Het was echter wachten op Ovtcharov om de volledige zege thuis te houden (3-2). Charleroi had toen naast Ovtcharov ook nog Korbel in haar rangen als doublure voor Saive. Ekatarinaburg stelde het toen met de Koreaan Kim Jung Hoon (toen #40), Zoran Primorac (toen #21) en Robert Gardos (#29).

Dit jaar zijn de rollen iets anders. Ovtcharov werd door Villette uitgeleend en Andrej Gacina werd terug in huis gehaald; Korbel verliet de Waalse club en werd niet vervangen. Ekatarinaburg heeft zich dan weer volledig vernieuwd. Enkel Zoran Primorac (ITTF-36) bleef. Hij wordt nu vergezeld door Michael Maze (ITTF-11) en twee Chinezen: Chen Qi (ITTF-12) en Hao Shuai (ITTF-14). UMMC heeft tot op heden haar sterkste opstelling nog niet gebruikt. Het stelde steeds het Russisch talent Alexander Shibaev (ITTF-101) op naast Primorac. Bovendien heeft het Michael Maze geblesseerd zien uitvallen.

UMMC is in groep B op papier de favoriet, maar heeft die rol nog niet kunnen waarmaken. De eerste wedstrijd werd wel gewonnen van het Duitse Fulda, maar vorige week verloren ze van de Franse kampioen Levallois. Villette daarentegen is als "zwakste broertje" in deze poule ongeslagen met winst thuis tegen Levallois en uit in het Duitse Fulda.