Logo

Villette heeft de koppositie in groep B stevig beet na een 3de winstpartij op rij in de Champions League. Deze keer waren de Karolo's thuis de betere van het Russische Ekatarinaburg.

Jian Jun Wang opende goed tegen het Russische talent Shibaev. Alexander kon Wang zowel in de eerste als de derde set tot het uiterste duwen, maar de thuisspeler wist de set telkens nog te winnen. Ook de tweede ging naar Wang, zij het iets makkelijker, waardoor de Belgische landskampioen op voorsprong kwam.

Andrei Gacina kende een bijzonder nipte, maar ook goede wedstrijd tegen de kopman van de bezoekers: Qiu Chen. Alle sets werden beslecht met het kleinst mogelijke verschil. Gacina kon de eerste twee sets thuis houden, maar moest zich in de derde set toch gewonnen geven tegen de op papier sterkere speler. De vierde set wist Andrei opnieuw in zijn voordeel te beslechten met een bijzonder goede 2-0 voorsprong voor La Villette.

Jean-Mi mocht dan zijn spitsbroeder van weleer, Zoran Primorac, bekampen. Het begin was moeizaam en de eerste set ging met 5-11 verloren. In de tweede set wist Saive zijn voormalige ploegmaat bij Villette op achterstand te houden met een 11-7 winst als gevolg. Helaas kon Saive dit niet volhouden. De derde set ging verloren met 6-11. Maar Saive kan als geen ander een scheve situatie rechttrekken. De vierde set bleef dan ook thuis (11-9). Helaas was dat niet genoeg: Zoran kon in de belle snel enkele punten uitlopen en had bij 6-10 in totaal 4 machtpunten, waarvan de tweede de goede was. UMMC werd niet KO geslagen en kwam dus terug in de wedstrijd.

De wedstrijd tussen de twee kopmannen, Wang en Cheng, was er een van hoop en wanhoop. Wang kon de eerste set makkelijk thuis houden (11-7) maar moest de tweede set nog makkelijker weggeven (3-11). In de derde set ging Cheng op zijn elan door (1-4) maar thuisspeler Wang kon bij 4-5 terug aanklampen en bij 7-7 zelfs langszij, maar moest de set bij 8-11 toch aan Cheng laten. Wang kon in de 4de set wel opnieuw zijn wil opleggen aan zijn opponent met een 8-4 voorsprong als resultaat. Dat was echter niet genoeg. Chen kwam terug tot 10-10 en won de set met 10-12. Hoop bij UMMC, wanhoop bij Villette die de Russen nu volledig terug in het spel zien.

In een bijzonder evenwichtige eerste set wist Shibaev een 8-10 voorsprong uitbouwen. Gacina vocht terug tot 10-10, maar moest dan toch buigen. De Kroaat zette de situatie echter recht in de tweede set (11-9). Ook de derde set ging naar de thuisspeler (11-7) waardoor Villette op slechts 1 set van winst stond. Helaas voor de Karolo's gaat de vierde set met 4-11 naar de Russische tegenstander, waardoor de belle allesbeslissend wordt. Daarin houden beide spelers elkaar in evenwicht, waarbij Gacina een 5-4 voorsprong heeft vergaard bij de kantwissel. Een voorsprong die hij kon uitdiepen tot 8-5, waarna Andrei's motor stilviel... Shibaev kwam terug tot 8-8. De Kroaat kon opnieuw 2 punten uitlopen (10-8) en had zo twee wedstrijdpunten in handen. De eerste werd gered door Shibaev; de tweede was wel een voltreffer.

Villette - UMMC (3 - 2)

• Jian Jun Wang - Alexander Shibaev (3 - 0: 14, 6, 10)
  • Andrei Gacina - Qiu Chen (3 - 1: 10, 9, -9, 9)
  • Jean-Michel Saive - Zoran Primorac (2 - 3: -5, 7, -6, 9, -7)
  • Jian Jun Wang - Qiu Chen (1 - 3: 7, -3, -8, -10)
  • Andrei Gacina - Alexander Shibaev (-10, 9, -7, -4, 9)