Logo

Het management team van MF Services/Fürst heeft besloten om een officieel protest in te dienen bij de ETTU inzake de verwikkelingen rondom de eerste CL-finale vrijdag jl. in Kroppach. Die finale werd al onder protest gespeeld door het ontbreken van neutrale scheidsrechters en dat protest wordt nu dus geformaliseerd.

Bron: http://www.ttvheerlen.nl/dames1/

Reageer op dit artikel

Herman Friskes , lid van dat management team: "Het moge duidelijk zijn dat wij niet akkoord gaan met de gang van zaken. Het ontbreken van neutrale scheidsrechters, nota bene bij een finale, is iets dat je in geen enkele sport kunt 'verkopen' of accepteren. Daarnaast staat vast dat onze speelsters zijn gehinderd door de abnormale omstandigheden. Deze gingen ten koste van de concentratie terwijl zij zich, naar hun eigen mededeling, geïntimideerd voelden.  Ook de Duitse scheidsrechters die de wedstrijd uiteindelijk hebben geleid, hebben een negatieve invloed gehad op het uiteindelijke resultaat. Verder zijn er talloze andere zaken gebeurd die niet door de beugel kunnen, zeker niet bij een finale. De scheidsrechters zijn op het laatste moment uit het publiek opgetrommeld maar de taak van de umpires is meer dan alleen het telblok bedienen. Zij dienen uren voorafgaande aan de wedstrijd reeds aanwezig te zijn om de zaal te keuren (in het bijzonder de meting van het aantal lux lichtopbrengst) hetgeen in het geheel niet heeft plaatsgevonden.”.

Verder zijn er nog twee vermeldenswaardige feiten: 

 

  1. Ook Kroppach heeft voorafgaande aan de match protest aangetekend!! Dus niet alleen MF Services heeft onder protest gespeeld.
  2. FSV Kroppach heeft in de halve finale, spelend tegen het eveneens Duitse Busenbach, protest aangetekend tegen (het gebrek aan) lichtopbrengst in de hal van Busenbach. De ETTU heeft dat protest gehonoreerd en Busenbach alle punten ontnomen!!

 

Friskes: "We zullen dit alles aankaarten in het formele protest waarbij we ook juristen zullen inschakelen".

Het protest zal maandag of dinsdag bij de ETTU neergelegd worden waarna de uitspraak van de ETTU waarschijnlijk aan het einde van de week zal volgen.