Logo

Pavlovich vermijdt Franse finale

De Wit-Russische Viktoria Pavlovich is er in geslaagd een Franse finale bij de dames tegen te houden. Ze wist in vijf sets Li Xue van zich af te houden. Yi Fang Xian staat wel in de finale na een zege tegen de Oostenrijkse Liu Jia.


Veel verrassingen tijdens deze Europese Kampioenschappen bij de dames. Vooral de Franse dames Yi Fang Xian (15) en Li Xue (16) zijn onverwachte namen in de halve finales.

De eerste Française nam het op tegen de Oostenrijkse Liu Jia (5). Beide dames wisten om beurten een set te winnen en in de zesde set hield Yi zich recht met 13-11. Nadien ging de Française in de belle vlot voorbij de voormalige Europese kampioene (5, -10, 3, -5, -6, 11, 5).

Viktoria Pavlovich is de enige Europees klinkende naam bij de laatste vier. De Wit-Russische verdedigster flirt momenteel met een plaats in de top twintig van de wereld en toonde dat ook tegen Li Xue. De Française kon slechts een set winnen waardoor ze na een stuntzege tegen Wu Jiaduo en de uitschakeling van Mathilda Ekholm toch een halt wordt toegeroepen (5, -9, 4, 6, 9).