Logo

Habesohn en Gardos verrassen bij de heren

Het Oostenrijkse duo Habesohn/Gardos en de Roemeense dames Samara/Dodean hebben in het Deens Herning de eerste gouden medailles in ontvangst genomen.


De Roemeense dames waren als eerste geplaatst, waardoor hun zege te verwachten viel. Niettemin moesten ze er hard om strijden. In de halve finale gingen ze maar nipt voorbij het Duitse duo Wu Jiaduo/Kristin Silbereisen. In de finale zelf was het mogelijk nog spannender tegen Georgina Pota/Krisztina Toth, het als tweede geplaatste Hongaarse duo. Daniela en Elizabeta keken tegen een 0-3 achterstand in sets aan en wisten dat in de zesde set nipt met een ouderwetse 21-19 recht te zetten. Nadien kwam hun titel niet meer in gevaar.

Bij de heren gingen titelverdedigers Andrej Gacina en Marcos Freitas er reeds in de tweede ronde uit, terwijl uitdagers Tokic/Karakasevic slechts een ronde langer overleefden. De titelstrijd ging uiteindelijk tussen de Oostenrijkers Habesohn/Gardos (6) en de Zweden Karlsson (5). In een bijzonder spannende wedstrijd, waarbij enkel de vijfde set met ruim verschil werd beslecht, trokken Daniel Habesohn en Robert Gardos uiteindelijk aan het langste eind.