Logo

Alexandre Cassin en Alena Lemmer beste cadetten

Frankrijk blijft het sterkste land bij de jongens junioren. Dit jaar veroverde het alle medailles in deze reeks, net als twee medailles bij de cadetten jongens en zelfs eentje bij de cadetten meisjes.

 

Tristan Flore verlengde zijn titel bij de jongens junioren na een wedstrijd in zeven sets tegen zijn landgenoot Simon Gauzy. Antoine Hachard en Enzo Angles vervolledigen hier het volledige Franse podium.

Bij de meisjes wist de Roemeense Bernadette Szocs eveneens haar titel te verlengen na een gewonnen finale tegen de Duitse Petrissa Solja. De Kroatische Lea Rakovac en de Roemeense Irina Ciobanu veroverden elk een bronzen medaille.

De opvolging bij de jongens is in Frankrijk reeds verzekerd. Bij de cadetten veroverde Alexandre Cassin immers het goud, nadat hij zijn landgenoot Romain Ruiz in de halve finale versloeg. Zilver gaat naar de Pool Patryk Zatowka. Hij wist zich voor de finale te plaatsen ten koste van de Rus Maxim Chaplygin.

Alena Lemmer (Duitsland) veroverde bij de cadetten meisjes de titel. Zij versloeg in haar finale de Française Marie Migot. Ho Tin Tin (Engeland) en Maria Malanina (Rusland) eindigden op de derde plaats.