Logo

Walther Ricardo maakt debuut bij Duitsers

De kwalificatiestrijd voor de Europese Kampioenschappen voor landenteams van 2013 is deze maand begonnen. In de Champions Division speelden Duitsland en Zweden op 14 juli een vervroegde wedstrijd van de derde speeldag.

 

Deze vervroegde wedstrijd was voor beide teams eigenlijk een oefenwedstrijd voor de Olympische Spelen. "Na een aantal trainingskampen was het belangrijk voor ons om een echte wedstrijd te spelen met toeschouwers en scheidsrechters", aldus de Duitse coach Rosskopf op de website van de ETTU.

De Duitsers gaven thuis bijzonder weinig weg in het openingsduel tegen de Zweden. Jens Lundqvist wist Timo Boll te verrassen in de openingsset van het duel, maar ging daarna strijdend ten onder. Bastian Steger gaf zelfs niks weg tegen Par Gerell.

Opvallend was de derde man in de Mannschaft: de jonge Ricardo Walther (foto). Vorig jaar speelde Walther nog aan de zijde van Lauric Jean bij Indeland Jülich (2de Bundesliga), maar in het tussenseizoen transfereerde hij naar Borussia Düsseldorf. Walther, die overigens niet deelneemt aan de Olympische Spelen, debuteerde sterk met een zege op Kristian Karlsson.

 

De Belgische heren strijden in de Standard Division (3de divisie) voor promotie naar de Challenge Division (2de divisie). In het weekend van 27 en 28 oktober spelen zij hun eerste wedstrijden. De Belgische dames nemen niet deel aan deze competitie.

3 - 0 Duitsland - Zweden        
1 - 0 Timo BOLL - Jens LUNDQVIST 3 - 1 -7, 4, 4, 7
2 - 0 Bastian STEGER - Par GERELL 3 - 0 7, 7, 11
3 - 0 Ricardo WALTHER - Kristian KARLSSON 3 - 1 9, -5, 10, 11