Logo

Antwerpen krijg titelverdediger Berlijn over de vloer

De ETTU heeft deze middag de loting uitgevoerd voor de damescompetitie van de Champions League. AFP Antwerpen krijgt de eer om titelverdediger Berlijn te ontvangen.

 

De Antwerpse dames komen uit in groep B, waar ze in totaal drie tegenstanders voor de kiezen zullen krijgen in dubbele ontmoetingen. Titelverdediger TTC Eastside Berlin is daar één van. Als dit Duitse team op zijn sterkst afzakt naar Antwerpen, krijgen de thuisspeelsters én het publiek enkele Europese topspelers te zien met de Duitse Irene Ivancan (ITTF-37), de Hongaarse Georgina Pota (ITTF-48) en diens landgenote Petra Lovas (ITTF-73).

Naast Berlijn wachten ook ontmoetingen met het Oostenrijkse Linz (Liu Jia - ITTF 45; Iveta Vacenovska - ITTF 55) en het Tsjechische Hodonin. Vooral de duels tegen dit laatste team zijn voor Antwerpen van belang. Bij een derde plaats overwintert AFP immers via de ETTU Cup.

De competitie start in het weekend van 7 tot 9 september. Antwerpen speelt haar eerste thuiswedstrijd pas op de derde speeldag als het Hodonin ontvangt.

Poule A bestaat uit het Oostenrijkse Ströck, het Hongaarse Budaorsi en het Kroatische Dr. CASL Zagreb.