Logo

Sterke tegenstand blaast Belgische cadetten weg uit de hoofdtabel

Na het onverwachte brons van de jongens cadetten tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen, rest er nog slechts een kans op een nieuwe stuntmedaille voor de cadetten jongens en meisjes in Schwechat.

 

Romain Lambiet (EU-32) wist zich als enige te plaatsen voor de derde ronde na winst tegen een niet-geklasseerde speler. Lauranne Hackemack (EU-64) wist ei zo na voor een stunt te zorgen, maar moest zich in de belle gewonnen geven tegen het Europese nummer 15 bij de meisjes kadetten. Ook Margo Degraef (EU-45) kende geen geluk in haar wedstrijd tegen Andreea Clapa (EU-9). Verschillende sets gingen met het kleinste verschil naar de Roemeense, die uiteindelijk in zes games won.

Voor de andere spelers werd het een magere terugtocht. Enkel Anthony Deceuninck (EU-42) wist nog een set te winnen van de Pool Dugiel (EU-21). De anderen werden zonder setwinst naar huis geslagen. Voor Lisa Lung (EU-147 versus EU-7) en Matthias Janssens (EU-111 versus EU-2) is dat nog logisch te noemen. Voor Eline Loyen (EU-39 versus EU-36) en Thibaut Darcis (EU-46 versus EU-58) is dat eerder een bittere pil.