Logo

Vijfde plaats in eindrangschikking levert ticket naar India op

De Belgische junioren jongens hebben in Oostenrijk hun ticket voor de Wereld Jeugdkampioenschappen Tafeltennis veroverd. De eerste vijf landen in het eindklassement van de 55ste editie van de Europese Jeugdkampioenschappen strijden eind dit jaar in Indië voor de wereldtitel.

 

De jongens junioren kunnen terugkijken op een uitstekende landencompetitie. Enkel Polen (brons) en Duitsland (zilver) bleken te sterk voor Robin Devos en Florent Lambiet, die de steun kregen van Robin Saudemont, Robin Declercq en Martin Allegro. Na de uitschakeling in de kwartfinales bleven de Belgen opnieuw ongeslagen. Ze beloonden zichzelf zo met een vijfde plaats na zeges tegen Zweden en Portugal. Die vijfde plaats levert hen meteen een ticket op naar India, waar eind dit jaar de Wereld Jeugdkampioenschappen Tafeltennis plaats vinden.

De Belgische cadetten sloten na het behalen van de bronzen medaille af met een nederlaag tegen Denemarken in de kleine finale. Zij eindigen dus op een uitstekende vierde plaats. Anthony Deceuninck en Romain Lambiet kregen de nodige rust voor de individuele competitie, waardoor Matthias Janssens en Thibaut Darcis debuteerden op dit EJK.

Ook voor de meisjes junioren is de balans positief te noemen. Na een derde plaats in de zwaarste groep van de 2de divisie verloren Wendel Depuydt, Lisa Lung, Nathalie Marchetti en Anne Catherine Godefroid geen enkele teamwedstrijd meer met een 29ste plaats op de eindrangschikking.

Het trio dat uitkwam in de meisjes cadettenreeks behaalden tijdens de landencompetitie niet het verhoopte niveau en eindigden op een teleurstellende 23ste plaats. Hopelijk brengt de indiviuele competitie verandering in het spel van Eline Loyen, Margo Degraef en Lauranne Hackemack.