Logo

Drie landen veroveren elk drie medailles

De Franse dominantie zet zich voort binnen het Europese jeugdtafeltennis. In het Oostenrijkse Schwechat ging het met drie medailles lopen tijdens de landencompetitie van de 55ste Europese Jeugdkampioenschappen.

 

Vooral bij de jongens was en is Frankrijk oppermachtig met goud in beide leeftijdsreeksen. Dit jaar voegde het daar een bronzen medaille aan toe bij de cadetten meisjes.

Duitsland staat halfweg de competitie op een tweede op de medaillespiegel. Het veroverde een exemplaar in elk type eremetaal: goud voor de cadetten meisjes, zilver bij de jongens junioren en tenslotte behaalden de meisjes junioren brons. Rusland wist dit jaar eveneens drie medailles te veroveren. De meisjes junioren en jongens cadetten behaalden zilver, terwijl de meisjes cadetten bleven steken in de halve finale.

Roemenië blijft een sterke natie in de meisjescompetitie met goud bij de junioren en zilver in de jongere leeftijdsklasse. Voor de andere landen bleven uiteindelijk nog vijf bronzen medailles over: Polen (jongens junioren), Italië (jongens junioren), Kroatië (meisjes junioren), Denemarken (jongens cadetten) en België (jongens cadetten)

{tab=Junioren jongens}

 1. Frankrijk
 2. Duitsland
 3. Polen
 4. Italië

{tab=Junioren meisjes}

 1. Roemenië
 2. Rusland
 3. Duitsland
 4. Kroatië

{tab=Cadetten jongens}

 1. Frankrijk
 2. Rusland
 3. Denemarken
 4. België

{tab=Cadetten meisjes}

 1. Duitsland
 2. Roemenië
 3. Rusland
 4. Frankrijk

{/tabs}

 

Foto: Henk Hommes