Logo

Rogiers maakt wederoptreden na dagje rust

De Belgische heren hebben hun kwartfinale voor de 17de plaats verloren van Italië. In een zinderende thriller werd gingen de Belgen met het kleinste verschil onderuit.

Cedric Nuytinck speelde in de openingswedstrijd tegen Mihai Bobocica zijn derde belle in drie wedstrijden. Driemaal trok hij echter aan het kortste eind. Yannick Vostes bracht de Belgen terug langszij met een nipte overwinning tegen Niagol Stoyanov, waarna de heroptredende Rogiers ons land zelfs op voorsprong bracht tegen Marco Rech Daldosso.

Vostes kon in (opnieuw) een belle kopman Bobocica onvoldoende onder druk zetten in de beslissende set, waardoor Nuytinck een laatste maal in actie kwam tegen Italië. Deze keer werd het geen belle voor de Oost-Vlaming, die in vier spannende sets zijn meerdere moest erkennen in Stoyanov.

Plaatsen 17 tot en met 19, die volgens de huidige reglementen promotie naar de Champions Division opleveren, zijn bijgevolg niet meer haalbaar. Straks spelen de Belgen tegen Bulgarije om plaatsen 21 tot 24.

Italië - België 3 - 2
Mihai BOBOCICA - Cedric NUYTINCK 3 - 2 6, -5, 5, -12, 8
Niagol STOYANOV - Yannick VOSTES 2 - 3 11, -9, -2, 6, -3
Marco RECH DALDOSSO - Benjamin ROGIERS 2 - 3 -7, -7, 6, 10, -9
Mihai BOBOCICA - Yannick VOSTES 3 - 2 -8, 9, 7, -6, 4
Niagol STOYANOV - Cedric NUYTINCK 3 - 1 -5, 12, 8, 9