Logo

Belgen nipt ten onder zonder Yannick Vostes.

In de strijd om de 21ste plaats tijdens de landencompetitie op het EK heeft België de halve finale verloren van Bulgarije. Na een zware namiddagpartij werd het ook 's avonds een lange partij. Kopman Yannick Vostes werd rust gegund, terwijl Rogiers weer volop werd ingezet.

Benjamin kon niet voorkomen dat Bulgarije op voorsprong kwam. Tegen Petko Gabrovski kwam de tijdelijke kopman twee sets achter, maar wist er uiteindelijk toch een belle uit te halen die met ruime cijfers naar de Bulgaren ging. Lauric Jean kon de situatie niet rechtzetten tegen Stanislav Golanov. In een evenwichtige partij moest ook hij het onderspit delven in de belle.

Voor Cedric Nuytinck leek een nachtmerrie in de maak. Voor de vierde keer op dit tornooi speelde hij een beslissende vijfde set. De vorige drie keer werd hij telkens geklopt, maar tegen Bulgarije weet hij zijn eerste overwinning in Gdansk te vieren. Met een nipte overwinning op Petyo Krastev houdt hij België overeind. Rogiers maakte zijn rol als kopman overigens waar in zijn tweede wedstrijd van de avond, waarin hij Golanov nipt in drie sets opzij zette.

Lauric Jean kreeg weinig voet aan de grond tegen Gabrovski, waardoor winst niet echt ter sprake kwam. Enkel in de derde set was Lauric de betere van zijn tegenstander.

Het verlies betekent dat de Belgische heren hoogstens nog de 23ste plaats kunnen behalen. Dan moeten ze morgen voorbij Oekraïne geraken.

België - Bulgarije 2 - 3
Benjamin ROGIERS - Petko GABROVSKI 2 - 3 -16, -6, 4, 4, -5
Laurc JEAN - Stanislav GOLOVANOV 2 - 3 -5, 9, -7, 9, -6
Cedric NUYTINCK - Petyo KRASTEV 3 - 2 -4, 7, 3, -9, 6
Benjamin ROGIERS - Stanislav GOLOVANOV 3 - 0 12, 8, 11
Lauric JEAN - Petko GABROVSKI 1 - 3 -4, -7, 3, -8