Logo

Rusland veroverde op eigen bodem twee maal goud en een maal zilver op de EJK.

Frankrijk blijft superieur bij de jongens junioren. Het versloeg na België, tweede reekshoofd, in de halve finale nog het verrassend sterke thuisland met 3-0 in de finale. Opvallend is dat Rusland maar liefst drie finales wist te halen. De juniores en cadettes deden zelfs het hoogst haalbare: goud veroveren in hun reeks. Enkel bij de cadetten scoorde het gastland minder goed met een dertiende plaats.

Junioren

Eerste reekshoofd Frankrijk heeft haar rol waargespeeld. In de groepswedstrijden waren de Franse jongens oppermachtig. In de strijd voor de medailles ging het echter bijna mis. Litouwen, dat in groep C zowel van Engeland als van Zweden had verloren, versloeg in de eerste ronde Slowakije en dwong Frankrijk in de kwartfinale tot de volle vijf wedstrijden. Ook in de halve finale hadden Quentin Robinot, Tristan Flore, Enzo Angles, Simon Gauzy en Romain Lorentz het niet makkelijk tegen de Belgen (3-1). Dan was gastland Rusland in de finale zelf makkelijker.

België eindigt hier op een fantastische derde plek, de eerste medaille ooit in deze reeks. Niettemin is de nasmaak misschien wat wrang, want mits winst tegen Italië in de groepsfase was een finale ook best mogelijk.

Juniores

Drama voor titelfavoriet Duitsland dat net naast het podium valt en daardoor geen deelnamebewijs krijgt voor de wereldkampioenschappen. Rusland gooide hoge ogen met onverwacht goud na een eindzege tegen het traditioneel sterke Roemenië.

België eindigt in deze reeks op een 24ste plaats, maar mocht even proeven van eerste categorie met een barragewedstrijd.

Cadetten

Eerste reekshoofd Duitsland hield er de spanning in door slechts derde te eindigen in haar groep en dus een barragewedstrijd te spelen. Nadien ging het alleen maar in stijgende lijn met winst tegen Frankrijk en Tsjechië. Portugal veroverde het tweede brons.

België wist in deze reeks de promotie af te dwingen naar eerste categorie door middel van een 14de plaats.

Cadettes

Rusland behaalde in deze categorie haar tweede gouden medaille voor het thuispubliek na een felbevochten wedstrijd tegen Duitsland. Roemenië en Frankrijk veroverden brons.

Ook in deze reeks wist België te flirten met promotie naar de eerste categorie. De meisjes werden echter 21ste.

{tab title="Junioren"}

 1. Frankrijk
 2. Rusland
 3. België
 4. Engeland

{tab title="Juniores"}

 1. Rusland
 2. Roemenië
 3. Kroatië
 4. Zweden

24. België

{tab title="Cadetten"}

 1. Duitsland
 2. Tsjechië
 3. Frankrijk
 4. Portugal

14. België

{tab title="Cadettes"}

 1. Rusland
 2. Duitsland
 3. Roemenië
 4. Frankrijk

 

21. België

{/tabs}