Logo

De Belgische junioren behaalden brons in de landencompetitie.

Als tweede reekshoofd bij de junioren lag de druk hoog op het team rond Cedric Nuytinck, dat meteen een valse start nam met een verrassend verlies tegen Italië. Daarna gingen de prestaties alleen maar in stijgende lijn met een halve finale tegen Frankrijk als resultaat. Emilien Vanrossomme en Julien Indeherberg hielpen hun kopman met om beurten een winstpartij.

De halve finale werd gekenmerkt door twee zaken: pech voor Cedric Nuytinck die zijn beide wedstrijden in de belle verloor en een verrassend sterke Robin Devos die zowaar Tristan Flore, de Europese nummer twee bij de junioren, wist te verslaan. Geen finale dus voor het team, dat met brons wel hun eerste medaille ooit in deze categorie wisten te behalen.

Vijfde man Florent Lambiet kreeg zijn eerste speelgelegenheid in het duel om de derde plaats tegen Engeland.

Cadetten

Bij de jongens cadetten werd gehoopt op promotie naar de eerste divisie. Met Martin Allegro als kopman, gesteund door Romain Lambiet en Anthony Deceuninck, werd dit ook gerealiseerd. België eindigde op een mooie 14de plaats.

Meisjes

Minder succes wist ons land te boeken bij de meisjes. De juniores werden uiteindelijk 24ste; de cadettes deden iets beter met een 21ste plaats. Beide teams haalden wel de barragewedstrijden voor promotie, maar werden daarin te licht bevonden.