Logo

Zowel bij de kadetten jongens en junioren jongens enkelspel hebben de respectievelijke Britse eerste reekshoofden Evans en Drinkhall de titel binnengehaald. Bij de kadetten meisjes maakte Petrissa Solja haar favorietenrol waar, terwijl haar zus Amelie bij de junioren meisjes het enige eerste rekshoofd is dat de finale niet kon winnen.

Lees meer onder "Lees verder".

Hoewel beiden Britse jongensploegen hun favorietenrol bij het teams tornooi niet konden waarmaken, stonden er in beide enkelreeksen twee Britten in de halve finales. Ook ging de titel twee keer naar een Brit. Zo indrukweekend lijkt dit misschien niet, aangezien ze allebei eerste van Europa staan in hun respectievelijke reeksen, toch moet de opluchting groot geweest zijn. Begin dit jaar waren ze immers ook torenhoog favorieten voor de Europese top-10 voor jeugdspelers, dat dan nog in eigen land werd georganiseerd. In Sheffield moesten ze het hoofd buigen voor onze landgenoot Julien Indeherberg bij de kadetten de Tsjech Tomas Tregler bij de junioren. Paul Drinkhall was vorig jaar ook al de te kloppen man bij de junioren op het Europese kampioenschap, toen hij ook al nummer 1 stond en wél de top-10 had gewonnen, eerder dat jaar. Toen liep het echter ook mis. In de achtste finales werd hij volledig overklast door die andere landgenoot van ons; Benjamin Rogiers.

Dit alles in het achterhoofd gehouden mag het geen wonder heten dat beide Britse laureaten enorm opgelucht en tevreden waren bij het behalen van hun titel. Drinkhall was trouwens dé grote overwinnaar van het tornooi. Hoewel ze beide het ploegentornooi nog ondermaats presteerden en zich tevreden moesten stellen met een zesde plaats (net onder België nota bene) haalde hij in het dubbel en enkelspel alle gouden medailles binnen. Voorwaar een sterke prestatie een duidelijke hint dat deze jonge Brit het nog heel ver zal schoppen in het tafeltennis.

Bij de meisjes konden de zussen Solja uit Duitsland voor een unieke prestaties zorgen door zowel de titel bij de kadetten als bij de juniores binnen te halen. Jongste zus Petrissa deed wat van haar verwacht werd en won tegen de nog één jaar jongere Bernadette Szocs van Roemenië. Aangezien bij meisjes volgend jaar nog eens kadet zijn, verwachten geen andere namen in de eindstrijd van het EJK 09. Terwijl Petrissa verrassend vlot haar finales wist te winnen, had de 18-jarige Amelie het iets moeilijker tegen de ook al één jaar jongere Oekraïnse Margaryta Pesotska. Ondanks haar ervaring en haar moeilijk te ontwrichten noppenspel kwam Amelie snel 3/0 achter. Vermeldenswaardig is uiteraard hoe ze, na deze tegenslag, toch bleef vechten en zowaar terugkwam tot 3/3, maar in de beslissende set moest ze weer het onderspit delven met 12/10. Geen "all-German" party bij de meisjes dus, en een dolgelukkige Pesotska, die volgend jaar zal proberen haar titel te verlengen.

 

Alle winnaars:

Kadetten enkel (v): Petrissa Solja (Dui)

Kadetten enkel (m): Gavin Evans (Eng)

Kadetten dubbel (v): P. Solja/Sillus (Dui)

Kadetten dubbel (m): Indeherberg/Vanrossomme (Bel)

Kadetten dubbel (x): Lorentz/Gasnier (Fra)

Kadetten teams (v): Roemenië

Kadetten teams (m): Frankrijk 

Junioren enkel (v): Margaryta Pesotska (Oek)

Junioren enkel (m): Paul Drinkhall (Eng)

Junioren dubbel (v): Pesotska/Balazova (Oek/Svk)

Junioren dubbel (m): Drinkhall/Knight (Eng)

Junioren dubbel (x): Drinkhall/Kolodyazhnaya (Eng/Rus)

Junioren teams (v): Oekraïne

Junioren teams (m): Frankrijk