Logo

Duitsland mist de dubbelslag

 

 

Zweden is de verrassende winnaar van de Europese Natieliga (Champions Division). Na een nipte thuiszege vloerde het Duitsland in Chemnitz met zware 0-3 cijfers.

 

Duitsland gaf al haar toppers de nodige rust voorbije dinsdag en trad aan met Ruwen Filus, Steffen Mengel en Zoltan Fejer-Konnerth. Kristian Karlsson, Jens Lundqvist en Robert Svensson lieten die kans niet onbenut en verloren geen enkele wedstrijd.

Bij de dames kon Duitsland wel vieren, maar het werd bijna verrast door het Nederlandse "Team van de Toekomst". De Nederlanders lieten hun ervaring (Li Jiao en Elena Timina) thuis en kozen voor het jonge team met Britt Eerland en Linda Creemers onder aanvoering van verdedigster Li Jie. In Heerlen werd het nog een zware 0-3 nederlaag voor onze noorderburen, in Duitsland zat bij een 0-2 tussenstand een stunt in de maak. De 19-jarige Sabine Winter hield het hoofd echter koel en versloeg juniore Britt Eerland in de derde wedstrijd. Nederland ging uiteindelijk wel lopen met de dagzege, maar Duitsland had de oorlog gewonnen.

Ook in de lagere reeksen zijn de winnaars bekend. Polen, ingedeeld in de reeks met België, ging met de herentitel lopen in de Challenge Division. Bij de dames ging in die reeks de titel naar Wit-Rusland. In de Standard Division ging de eer naar Griekenland (heren) en Turkije (dames).