Logo

Duitse dames kunnen stunten; Duitse heren onverwacht ten onder

Vorige week werden de heenwedstrijden van de finales in de Europese Natieliga gespeeld. Duitsland ging twee maal op bezoek: de dames bij regerend Europees Kampioen Nederland, de heren bij uitdager Zweden.

In beide wedstrijden werd een verrassend resultaat neergezet. In het Nederlandse Heerlen werd, een weliswaar verzwakt, Nederland zowaar met 0-3 verslagen. Wu Jiaduo zette de toon door in de eerste wedstrijd voor bij Europees Kampioene Li Jiao te gaan in vier sets. Tweede dame van Nederland werd Linda Creemers, mede door de blessure die Li Jie opliep in Zweden. Zij vocht voor wat ze waard was, maar kon niet voorbij Irina Ivancan, in Gdansk nog goed voor zilver. Britt Eerland speelde voor het thuispubliek eveneens een goede wedstrijd. Kristin Silbereisen is echter nog een maatje te groot voor het 17-jarige talent.

Bij de heren was het een spannendere wedstrijd in het Zweedse Halmstad. Duitsland kwam na het EK met een ware B-ploeg aanzetten, waardoor de kansen voor de thuisploeg plots groeiden. Jens Lundqvist bracht Zweden op voorsprong met winst in de belle tegen Steffen Mengel. Ruwen Filus en Lars Hielscher zetten Duitsland op een zege van winst, maar dat was opnieuw gerekend zonder de Zweedse kopman. Lundqvist trok de stand opnieuw gelijk met zijn tweede zege van de avond, waardoor de beslissing het dubbelspel zou vallen. Daarin namen Karlsson en Svensson de maat van Mengel en Hierschel.

{tab title="Heren"}

Zweden - Duitsland 3 - 2  
Jens LUNDQVIST - Steffen MENGEL 3 - 2 -6, 8, 8, -9, 8
Robert SVENSSON - Ruwen FILUS 1 - 3 -8, 6, -7, -9
Mattias KARLSSON - Lars HIELSCHER 1 - 3 -7, -9, 8, -4
Jens LUNDQVIST - Ruwen FILUS 3 - 0 12, 7, 7
Karlsson/Svensson - Hielscher/Mengel 3 - 1 5, -8, 9, 5

{tab title="Dames"}

Nederland - Duitsland 0 - 3  
LI Jiao - WU Jiaduo 1 - 3 5, -9, -6, -5
Linda CREEMERS - Irene IVANCAN 2 - 3 -9, -3, 6, 9, -4
Britt EERLAND - Kristin SILBEREISEN 0 - 3 -4, -10, -9

{/tabs}