België - Polen (1 - 1)
Jean - Kosowski (1 - 3: -3, 6, -8, -10)

Lauric Jean (ITTF-239) zal het niet onder markt hebben tegen de Poolse topspeler Kosowksi (ITTF-96). Maar met een goed thuispubliek en het nodige vertrouwen zit een stunt er uiteraard altijd in.

Set 1

Lauric Jean kan zijn tegenstander bij aanvang van de wedstrijd verrassen met een goede opslag en een mooi punt, maar ondergaat daarna de wet van de sterkste (2-4). Hij ondervindt moeite met de slagen van de tegenstander en geraakt niet in zijn spel (2-6). Teveel fouten brengen hem in een nog lastiger parket en de eerste set gaat al snel verloren (3 - 11).

Set 2

Opnieuw kan Jean openen. Het verschil is dat hij met de coaching van Cabrera deze keer die voorsprong kan houden (5 - 3). Onder goedkeurende kreten van het publiek weet Lauric zijn voorsprong te verdubbelen tot 8 - 4. Uiteindelijk kan Lauric de set binnenhalen bij 11-6.

Set 3

De derde set start gelijkopgaand (2-2) maar drie fouten van de Pool later staat Jean 6-2 voor. Een voorsprong die hij op de opslag van zijn tegenstander ziet halveren (7-5). Als op eigen opslag het eerste punt verloren gaat, grijpt coach Cabrera met succes in (8-6). Kosowki kan echter toch terugkomen tot 8-8 en stoomt op de opslag van Jean meteen door naar 2 setballen. Lauric gaat in de fout en verliest de set.

Set 4

Voor de vierde keer op rij opent Lauric de score in de set. Koskowski tapt echter uit een ander vaatje en passeert Lauric twee maal koud (1-3). Onze jonge landgenoot kan nog even aanklampen (2-4) maar ziet zijn tegenstander dan stelselmatig verder uitlopen (2-6). Bij 3-7 begint Lauric terug te vechten. Met enkele prachtige balwisselingen weet hij zijn achterstand te halveren (5-7). Als Lauric op amper een punt terugkomt, is het voor Kosowski de tijd voor een timeout (6-8), maar de 18-jarige Belg blijft terugechten en komt terug gelijk (8-8). Lauric wijst even de scheidsrechter dat hij te vroeg 9-8 voorkomt om daarna 2 setballen te veroveren. Als de eerste verloren gaat staat het publiek helemaal achter de Lauric, die een aanval tegen de tafel ziet botsen. Het volgende punt gaat naar de tegenstander waarna Lauric en Thierry de volgende bal duidelijk aangaven als een correcte kantbal. Polen komt dus langszij.