Logo

Yannick Vostes - Mateusz Golebiowski (3 - 0: 5, 8, 7)

In een volledig gevulde zaal opent Yannick Vostes (ITTF-143) tegen Mateusz Golebiowski (ITTF-320). Op papier zou de beste Belgische speler de score moeten kunnen openen voor de Belgen. De lokale fanfare zet allessinds de juiste toon vooraleer de spelers beginnen spelen.

Set 1

Vostes opent sterk op eigen opslag en loopt 2-0 uit. Ondanks enkele moeilijkheden met de opslag van Golebiowski kan Yannick deze voorsprong behouden en zelfs verder uitdiepen tot 7-3. Bij 10-4 (opnieuw op eigen opslag) kan Vostes de eerste set pakken. De tweede setbal is de goede.

Set 2

De Pool opent de score, maar kan niet beletten dat Yannick snel 7-2 uitloopt. Even kan Mateusz terugkomen tot 7-4, maar het is uiteindelijk Vostes die ook deze set binnenhaalt (11-8).

Set 3

Beide spelers houden elkaar in de derde set behoorlijk goed in evenwicht tot 4-4. Dan kan Vostes, opnieuw via zijn opslagen, de eerste kloof slaan. Maar twee Belgische missers brengen de stand terug in evenwicht. Bij 6-7 neemt Golebiowski een time-out nadat Yannick opnieuw via een uitstekende service op voorsprong komt. Vostes loopt verder uit tot 8-6, maar weet een veraderlijke bal naar zijn rughand niet goed terug te geven. Twee missers van Mateusz later heeft Yannick 3 wedstrijdpunten. De eerste is meteen de goede.