Logo

Thibaut Darcis, Vincent Van Hoven en Nicolas Marchal hebben het behoud in de 1ste divisie verzekerd voor de Belgische cadetten jongens tijdens de 56ste editie van de Europese Jeugdkampioenschappen in het Tsjechische Ostrava.

De jongens wonnen gisteren hun barragewedstrijd wel, maar gingen er in de eerste ronde uit waardoor ze de zestiende plaats in het klassement dienden te vermijden om hun behoud definitief te verzekeren. Dat lukte deze middag door Zweden met 3-1 opzij te zetten. Thibaut Darcis bleef ongeslagen in zijn twee enkelspelen en het dubbel aan de zijde van Marchal, nadat Vincent Van Hoven de openingswedstrijd had verloren van de Zweedse kopman.

Het Belgische trio strijdt nu verder om de plaatsen negen tot en met twaalf, waarbij ze deze avond al zullen aantreden tegen Duitsland.

 

Bij de meisjes cadetten bleef Eline Loyen aan de kant tijdens de wedstrijd tegen Bulgarije. Lisa Lung was wel van de partij en versloeg haar beide opponenten. Lauranne Hackemack en Margo Degraef verloren, zeker in het dubbelspel, bijzonder nipt, waardoor het derde beslissende punt niet in Belgische handen viel.

Om 17 uur wacht een nieuw duel tegen Turkije waarin de promotie hopelijk veilig gesteld kan worden, want de zestiende plaats betekent dat het team terugzakt naar 2de divisie. Bij verlies tegen Turkije heeft het Belgische kwartet nog slechts een kans.