Logo

De Belgische cadetten meisjes hebben hun promotie naar de 1ste divisie veilig gesteld tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen. In het Tsjechische Ostrava versloegen ze Turkije met 3-0.

Hierdoor ligt de zestiende plaats, die een degradatie naar de 2de divisie met zich mee brengt, definitief achter zich. Lisa Lung (foto) startte furieus en gaf amper acht punten weg op de gehele wedstrijd. Eline Loyen speelde een spannende wedstrijd tegen de Turkse kopvrouwe, maar kon de belle met 11-9 naar zich toe trekken. Nadien werd ook het dubbel in drie sets gewonnen.

De meisjes junioren hebben een stap dichterbij gezet naar de 25ste plaats, de hoogst haalbare plek na de teleurstellende eerste fase. Deze middag ging Oekraïne voor de bijl. Morgen wacht een laatste duel tegen Oostenrijk.

Thibaut Darcis, Vincent Van Hoven en Nicolas Marchal kwamen in de strijd om de negende plaats niet voorbij Duitsland. Marchal kreeg zijn eerste wedstrijdminuten in het enkelspel, maar kon voorlopig nog geen set winnen. Vincent Van Hoven kon een goede start (6, -10, 7) helaas niet afwerken en werd nadien genadeloos afgestraft (-2, -3). Ook het dubbelspel ging in de belle naar de Duitsers.