Logo

De Belgische teams hebben over het algemeen een goede landencompetitie achter de rug op de Europese Jeugdkampioenschappen: drie teams spelen volgend jaar in de 1ste divisie.

Na hun verlies tegen Polen, zetten de jongens junioren alles om de vijfde plaats weg te kapen. Die geeft immers recht op een deelnameticket voor de Wereldkampioenschappen voor Junioren later dit jaar. Zweden stak daar echter een stokje voor door de jongens met 2-3 te verslaan. In een duel zonder belang kreeg David Henkens zijn eerste speelminuten tegen Portugal. Het team verloor met 1-3 en eindigt zo op een achtste plaats, maar debutant Henkens speelde verdienstelijk.

Nadat de meisjes cadetten hun promotie veilig hadden gesteld met een zege tegen Turkije, werd nadien ook tegen Zweden gewonnen. Zij eindigen uiteindelijk dertiende in hun reeks.

De jongens cadetten wisten het behoud in de 1ste divisie een wedstrijd vroeger te verzekeren. Nadien bleek Duitsland een maatje te groot voor het team, dat zonder kopman Thibaut Darcis speelde. Ook Turkije bleek met 2-3 te sterk voor Vincent Van Hoven en Nicolas Marchal. Vincent had jammer genoeg een mindere dag tegen de Turken en verloor het beslissende duel met 8-11 in de vijfde set. De cadetten jongens eindigen zo op een twaalfde plaats.

De meisjes junioren stelden zwaar teleur met een derde plaats in hun poule van de 2de divisie. Promotie, toch het doel van deze campagne, was hierdoor niet meer haalbaar. Ze speelden dit echter mooi van zich af door in de loop van het verdere tornooi ongeslagen te blijven en de 25ste plaats – het nog hoogst haalbare – te veroveren. Marie Maesen speelde voortreffelijk in de laatste partij tegen Oostenrijk en bevestigt haar goede vorm tot op heden.