Logo

Vier cadetten en een junior hebben zich tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen geplaatst bij de beste 32 spelers in hun categorie. Nathalie Marchetti en Eline Loyen sneuvelden vroegtijdig door een moeilijke loting.

De weelde bij de meisjes cadetten is groot met Lisa Lung, Lauranne Hackemack en Margo Degraef (foto) die allen de derde ronde hebben gehaald. Eline Loyen lukte dat niet: zij moest het onderspit delven tegen de Turkse Kulakceken, een speelster waar ze in de landencompetitie ternauwernood van kon winnen. Ditmaal bleek de Turkse kopvrouw met 4-1 te sterk.

Thibaut Darcis wist zich als enige jongen bij de beste 32 cadetten te plaatsen. Vincent Van Hoven kreeg met Rigault een bijzonder zware loting, maar wist toch een setje af te snoepen van de Fransman. Nicolas Marchal verloor in de eerste ronde van een sterkere Oostenrijker.

Bij de junioren plaatste Florent Lambiet zich zoals verwacht voor de derde ronde. Daarin wacht met de Hongaar Lakatos echter een tegenstander van formaat. Zo'n tegenstander kreeg David Henkens in zijn tweede ronde tegenover zich met de Fransman Enzo Angles. Het nummer een van het tornooi gaf geen krimp tegen de Limburgse debutant. Martin Allegro en Arthur Bilas sneuvelden vroegtijdig.

Ook bij de junioren meisjes verdween Nathalie Marchetti vroeg uit het tornooi. Haar loting zat helemaal niet mee met de Servische Fenyvesi als eerste, en meteen ook laatste, tegenstandster. Anne-Catherine Godefroid en Marie Maesen konden hun sterk spel uit de landencompetitie helaas niet omzetten in individuele winst. Godefroid werd in de kwalificaties al gewipt, terwijl Marie Maesen in de eerste ronde sneuvelde. Florence Van Acker wist wel de tweede ronde te halen. Daarin trof ze echter een goed spelende Charlotte Carey (Wales) waardoor een topontmoeting met de Roemeense titelverdedigster Bernadette Szocs er helaas niet in zit.