Logo

Florent Lambiet en Lisa Lung hebben zich in het Tsjechische Ostrava geplaatst voor de 1/8ste finales van de Europese Jeugdkampioenschappen.

Vooral de zege van Florent Lambiet (foto) bij de jongens junioren valt op. Hij wist immers het Hongaarse reekshoofd Lakatos in zes spannende sets te verslaan en legt zo zijn tabelkwart volledig open. Met de Portugees Joao Geraldo wacht echter een nieuwe zware concurrent.

Lisa Lung is zelf een de betere speelsters bij de cadetten meisjes en plaatst zich logisch voor de 1/8ste finales. Ze ging in vier sets voorbij de Zweedse Erika Front en zal het in de volgende ronde opnemen tegen de Servische Lupulesku. Voor Margo Degraef en Lauranne Hackemack was de derde ronde het eindpunt in hun Europees avontuur. Degraef kon bijna stunten tegen de Spaanse Zhang Xuan Xu, maar ging in de belle met 6-11 onderuit. Lauranne Hackemack werd door de Russische Kolish in vijf sets uitgeschakeld.

Bij de jongens cadetten had Thibaut Darcis een zware loting met het tweede reekshoofd Maxim Chaplygin. De Rus wist na verlies in de eerste set zijn status waar te maken.