Logo

Volgende week vrijdag starten de Europese Kampioenschappen 2013. Plaats van afspraak is het Oostenrijkse Schwechat, nabij Wenen. Enkele prominente namen hebben deze week echter moeten afzeggen.

De belangrijkste is wel Timo Boll. De titelverdediger kampte recent met een schouderblessure, maar het is uiteindelijk de griep die hem velt. Boll: "Ik voel me echt heel ziek en vermoeid. Bovendien zijn de Europese spelers veel te sterk. Op halve kracht kan ik mijn twee huidige titels (individueel en team, nvdr) onmogelijk verdedigen." De Duitse bondscoach Rosskopf baalt uiteraard: "Boll is niet alleen een wereldspeler, hij is ook een belangrijke schakel in ons team dankzij zijn aanwezigheid en rust. We gaan nu veel moeilijkere wedstrijden tegemoet. Het is nu aan de andere spelers om dit te compenseren en te tonen dat ze ook zonder Timo kunnen winnen. Ik heb alvast het nodige vertrouwen in hen." Het is de eerste keer sinds 1998 (Eindhoven) dat Boll een Europees Kampioenschap mist. Ruwen Filus zal hem in het Duitse team vervangen.

Ook gastland Oostenrijk deelt in de klappen. Monument Werner Schlager zal immers niet deelnemen aan het kampioenschap dat van 4 tot en met 13 oktober in zijn academie wordt gehouden. Het is overigens een hele tijd geleden dat we voormalig wereldkampioen Schlager nog aan tafel hebben gezien op internationaal niveau. "Mijn werk in de Werner Schlager Academy en mijn familie nemen veel tijd in beslag. De stress die dit teweegbrengt ontneemt me de energie om te trainen." Net als Boll verkiest Schlager dus niet aan tafel te verschijnen tegen de zo harde Europese concurrentie.

België zal met een zeskoppige delegatie aanwezig zijn. De KBTTB vaardigt immers enkel een herenteam af. Lauric Jean maakt na zijn afscheid bij de VTTL opnieuw deel uit van de nationale ploeg. Hij zal samen met Jean-Michel Saive, Robin Devos, Cedric Nuytinck, Yannick Vostes en Julien Indeherberg de veroverde plaats in de tweede divisie proberen veilig te stellen. Bij de voorinschrijvingen is voorzien dat alle spelers zich ook individueel en in het dubbelspel zullen meten met hun Europese tegenstanders.