Logo

De Belgische heren zijn de Europese Kampioenschappen gestart met een nederlaag in de Challenge Division met een nederlaag tegen het sterkere Italië.

Twee jaar geleden zakten de Belgen – hoofdzakelijk door een herstructurering van de divisies – naar de Standard Division. Twee jaar lang streden de heren om een plaats in de Challenge Division af te dwingen. Na de twee poulefases in eigen land gewonnen te hebben, lukte dit ook. Nu is het zaak om tijdens de Europese Kampioenschappen in het Oostenrijkse Schwechat de plaats in de 2de divisie te behouden.

De eerste stap kon helaas niet genomen worden. Italië bleek met 3-0 te sterk voor Robin Devos, Cedric Nuytinck en Yannick Vostes tijdens de 1/8ste finales van de Challenge Division. Het trio had nochtans kansen op meer.

Devos (ITTF-221) kreeg de zwaarste tegenstand met Mihai Bobocica (ITTF-97) en kon enkel in de tweede set een setpunt afdwingen, maar de Italiaanse kopman trok die nog met 12-14 naar zich toe. Niagol Stoyanov (ITTF-188) bleef in vier sets de beter van Nuytinck (ITTF-237) die de tweede set naar zich toe trok en ook in de derde een setpunt wist te veroveren maar niet verzilveren.

Op de derde plaats werd Yannick Vostes (ITTF-249) opgesteld. Hij moest de eerste set aan de jonge Leonardo Mutti (ITTF-281) laten, maar wist zich via een spannende tweede set (13-11) en een ruime derde set (11-4) op voorsprong te spelen. Het matchpunt in de vierde set ging helaas verloren (10-12), waarna het licht helemaal uitging voor de speler van Le Logis (3-11).

Door deze nederlaag spelen de Belgen morgen een cruciale wedstrijd om het behoud. Bij een tweede verlies zakt men immers terug naar de Standard Division.

3 - 0 Italië - België
1 - 0 Mihai BOBOCICA (97) - Robin DEVOS (221) 3 - 0 9, 12, 4
2 - 0 Niagol SOYANOV (188) - Cedric NUYTINCK (237) 3 - 1 3, -2, 12, 8
3 - 0 Leonardo MUTTI (281) - Yannick VOSTES (249) 3 - 2 7, -11, -4, 10, 3