Logo

De Duitse Dimitrij Ovtcharov heeft zich in het Oostenrijkse Schwechat tot de nieuwe Europese Kampioen bij de heren gekroond. In de finale versloeg hij de Wit-Rus Vladimir Samsonov.

Na het afhaken van regerend kampioen Timo Boll, was diens landgenoot Ovtcharov de hoogst geplaatste speler voor Samsonov. Beide spelers wisten zich te plaatsen voor de finale. Dima versloeg de Duitser Bastian Steger, terwijl Vladi zijn nederlaag in de landencompetitie tegen de Griek Gionis kon rechtzetten. In de finale start Ovtcharov wervelend en laat Samsonov uiteindelijk zonder setwinst achter met het zilver.

Bij de dames gaat de titel naar de Zweedse Fen Li, die in de finale de Duitse Shan Xiona versloeg.

Gastland Oostenrijk hoopte op een nieuwe titel voor het herenduo Gardos / Habesohn. Die moesten zich in de finale echter neerleggen bij de sterkte van het Kroatisch / Pools gelegenheidsduo bestaande uit Tan Ruiwu en Wang Zeng Yi. Bij de dames ging de titel naar Sabine Winter en Petrissa Solja, die in een volledig Duitse finale hun landgenoten Barthel en Shan opzij zetten. Daarmee scoort Duitsland en echt unicum in deze discipline.