Logo

De ETTU heeft dinsdag 10 juni de loting uitgevoerd voor de landencompetitie van de Europese Jeugdkampioenschappen 2014. De 45 deelnemende landen werden in het Luxemburgse hoofdbureau van de Europese Tafeltennisunie verdeeld over de verschillende poules.

Drie Belgische teams zullen in het Italiaanse Riva Del Garda aantreden in de eerste divisie. De jongens junioren zijn op papier het minst sterkste team in poule C en zullen dus tegen Hongarije, Rusland en Polen de degradatie moeten proberen ontlopen. Bij de cadetten staan zowel de jongens als de meisjes op de derde plaats in hun respectievelijke poule, waardoor ook hier eerder neerwaarts moet gekeken worden. De jongens nemen het in groep C op tegen Rusland, Zweden en Portugal, terwijl de meisjes in de ogen kijken van Servië, Wit-Rusland en eveneens Portugal.

De meisjes junioren daarentegen zijn quasi verplicht om promotie naar eerste divisie af te dwingen. Zij voeren poule E aan met daarin verder nog Estland, Zwitserland en Ierland. Poulewinst is met dit sterke team een must, maar zelfs daarna mag men gerust naar boven kijken.

Op 11 juli zijn de eerste wedstrijden van de 57ste editie van de Europese Jeugdkampioenschappen voorzien. Het individuele kampioenschap eindigt met de finales op 20 juli.