Logo

Het Belgische team wist dankzij Lisa Lung in totaal drie medailles te veroveren tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen in Italië. Lisa wist zowel in het enkelspel als het dubbelspel telkens de finale te behalen bij de cadetten.

De medailleoogst begon op zaterdag met zilver bij het dubbel gemengd. Lisa speelde aan de zijde van de Roemeen Rares Sipos en wist als tweede reekshoofd de finale te behalen. Tegen een volledig Roemeens duo (Diaconu / Pletea) gingen de eerste twee sets ruim verloren, terwijl de derde slechts met het kleinste verschil naar de titelfavoriet ging.

Op zondag stond eerste de finale in het dubbel bij de meisjes cadetten op het programma. Daarin veroverde Lisa wel het goud door aan de zijde van Adina Diaconu nipt het Franse duo Mostafavi / Le Scour te verslaan.

Even later stonden de Europese nummers een en twee niet naast, maar tegenover elkaar in de finale van het enkelspel bij de meisjes cadetten. Diaconu veroverde daarin haar vierde gouden medaille (ze zegevierde eerder ook in teamverband) door Lisa in vier sets opzij te zetten. Voor Lisa pas haar eerste individuele nederlaag (inclusief de landencompetitie) op het tornooi. Dertig jaar naar Saive moet België dus nog (even?) wachten op een nieuwe individuele gouden medaille op de Europese Jeugdkampioenschappen.

 

Bij de meisjes junioren bleek de derde ronde het hoogst haalbare voor zowel Florence Vanacker als Eline Loyen. Ook Florian Cnudde (jongens cadetten) bereikte dit stadium, maar moest daar zijn meerdere erkennen in de latere winnaar, de Roemeen Sipos die met Lisa zilver veroverde in het dubbel gemengd. Bij de junioren jongens wist niemand de derde ronde te bereiken.